Află cum se prepară Paste cu somon în 30 de minute!

Paste cu somon

Paste cu somon și sos alb este perfectă pentru toți pasionații de paste.

Ingrediente:

  • 350 g spaghette;
  • 200 g file de somon;
  • o lămâie;
  • 4 căței de usturoi;
  • 200 ml smântână de gătit sau iaurt;
  • 100 g cașcaval;
  • o ceapă;
  • sare,piper

Într-o cratiță punem cu 2 litri de apă și o linguriță de sare la fiert. După ce dă în fiert se adaugă spaghetele și se lasă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert (circa 7-8 minute) le trecem prin apă rece și le lăsăm la scurs. În timp ce se fierb spaghetele, tăiem ceapa cubulețe, usturoiul rondele si somonul cubulețe.

Apoi într-o tigaie punem 2-3 linguri ulei de măsline, apoi adăugăm somonul, îl lăsăm la prăjit la foc potrivit, aproximativ 5 minute, întorcându-l pe toate părțile pentru a se prăji. Punem somonul pe o farfurie și ne ocupăm de sos. În uleiul în care am prăjit peștele, adăugăm ceapa și usturoiul, lăsăm la prăjit aproximativ 3 minute, amestecând din când în când. Adăugăm smântâna de gătit, lăsăm la fiert 5 minute la foc mic. După aceea ne ocupăm de somon, îi îndepărtăm pielea și îl punem în sos. Adăugăm sarea, piperul, zeama de lămâie apoi îl mai lăsăm la fiert aproximativ 3 minute. La final adăugăm jumătate din cașcaval și pastele scurse peste sos și le amestecăm bine. Se servește cu cașcaval din belșug sau parmezon, după gust.

ComplexitateTimp de preparareNumăr de porții
redusă30 de minute3 porții

Poftă bună!

Rețeta pastelor cu somon este reinterpretată de mine. Vezi aici rețeta originală

Înapoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s