Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita este delicioasă și stă la baza tuturor tipurilor de pizza.

Ingrediente:

  • 400 g făină;
  • o jumătate de ardei gras;
  • 150 ml apă călduță;
  • un cubuleț drojdie uscată;
  • sare;
  • 200 g mozzarella sau cașcaval;
  • sos de roșii;
  • ulei de măsline;
  • busuioc proaspăt.

Într-un bol mai mare, adăugăm făina, drojdia uscată, sarea. Se amestecă și se adăugă apa călduță, puțin câte puțin și amestecăm până când se omogenizează compoziția. Strângem aluatul într-o sferă și îl așezăm pe blatul de lucru după ce am presărat puțină faină pe acesta. Frământăm preț de câteva minute până acesta devine moale și omogen. La final adăugăm puțin ulei de măsline și frământăm puțin. Apoi punem aluatul îl acoperim cu folie alimentară și lăsăm 30 de minute la crescut (sau mai mult în funcție de cât de cald este în cameră). După ce a crescut îl scoatem pe blatul de lucru, presărăm puțină făină și îl mai frământăm puțin. Îl împărțim în  două parți egale (din acest aluat ies 2 pizza de 32 cm). Cu ajutorul unui făcăleț îl aplatizăm cât să obținem un cerc cu diametrul de cel puțin 32 cm. Tapetăm tava cu puțină făină, apoi punem aluatul în tavă și îl mai întindem puțin cu mâinile ca să acopere toată suprafața tăvii.Peste aluat punem un strat de sos de roșii și le întindem uniform, rupem mozzarella sau cașcavalul, presărăm busuiocul și după preferință puțin ulei de măsline. La fel procedăm și cu a doua parte de aluat.

Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 230 grade pentru 15 minute. După 10 minute trebuie urmărită să nu se ardă.

ComplexitateTimp de preparareNumăr de porții
redusă2 ore (este inclus și timpul de creștere)2 pizza de 32 cm

Poftă bună!

Rețeta pizzei este reinterpretată de mine. Vezi aici sursa originală

Înapoi

Lasă un comentariu